Energie
Pvc visgraat vloer is de trend

Mensen die gaag een nieuwe vloer willen (laten) leggen, maken de laatste jaren steeds vaker de keuze voor een pvc visgraat vloer. Visgraat vloeren van pvc zijn dan ook erg in trek. En die trend lijkt voorlopig niet te veranderen. Maar wat maakt een vloer met visgraatmotieven nu zo fijn en aantrekkelijk? Wij hebben onderzoek voor je gedaan en de belangrijkste meerwaardes en pluspunten van pvc visgraatvloeren voor je verzameld!
1. Garantie op een sfeervolle en chique ruimte
Wie een visgraat pvc vloer in de kamer of hal legt, heeft de garantie op een vloer die er sfeervol en ook nog eens chique uitziet. Visgraatvloeren zijn niet alleen hip en modern, maar eigenlijk ook tijdloos. Ze komen in elk interieurtype goed uit de verf en ademen stijl en klasse. Stel jij ook deze hoge eisen aan een vloer? Dan is de keuze voor visgraat pvc slim en verstandig.
2. De zekerheid op een vloer die sterk en duurzaam is
Naast sfeer en stijl staan visgraat vloeren garant voor duurzaamheid en kracht. Een visgraat pvc vloer is sterk en tegen vele stootjes bestand. Door de bovenlaag van pvc kan namelijk geen vocht en vuil trekken. Veder staat pvc erom bekend dat dit materiaal jarenlang, bij normaal gebruik, vooruit kan zonder dat de vloer lelijk wordt of beschadigd raakt. En dat scheelt jezelf enorm, zowel qua geld en onderhoud. Ligt de vloer eenmaal goed, dan hoef je zelf niet veel meer te doen en kun je decennialang geniten van een kwaliteitsvloer die er fraai en eigentijds uitziet.
3. Een vloer die je zelf kunt leggen
Pvc vloeren met visgraatmotief hebben verder als voordeel dat je deze vloersoorten (als je tenminste een klein beetje handig bent) kunt leggen. Dit geldt zeker voor de gebruiksvriendelijke klik pvc vloeren met visgraat. Nog sneller gaat het natuurlijk als je besluit om de vloer samen met iemand anders te leggen. Binnen no time heb je dan een nieuwe vloer in huis, die er strak en verzorgd uitziet.
4. Visgraat pvc vloeen kun je eenvoudig reinigen
We noemden net al het feit dat het onderhoud van een visgraat pvc vloer een gemakkelijk klusje is, waarvoor je niet zoveel hoeft te doen. Hetzelfde geldt voor het schoonhouden van deze vloervariant. Gebruik gewoon een stofzuiger om hem schoon te zuigen. Een alternatief (bij strepen) is om de vloer met een licht vochtige dweil schoon te maken. Veel ingewikkelder is het onderhoud van visgraat pvc vloeren gelukkig niet, dus tel uit je winst. Succes en geniet nog jarenlang van jouw pvc visgraatvloer

Energie
Wat is een energieneutraal huis?
Een energieneutrale woning kan worden beschreven als de comfortabelste woning die je maar kunt bedenken. In dit huis tocht het niet, is de vloer altijd lekker warm en is er altijd een aanvoer van frisse lucht. Daarnaast bespaar je ook kosten in deze woning. In de tijd waarin we allemaal moeten letten op de kosten, de energieprijzen enorm hoog zijn en mensen hun verwarming niet durven aan te zetten, omdat de gasprijzen veel te duur zijn, klinkt deze woning als een droom. Maar, het is toch echt een bestaande soort woning! Wat is energieneutrale woning precies?
Energie besparen
We doen er van alles aan om energiezuinig te leven. Veel mensen laten hun gas afsluiten en weer anderen kiezen voor het aanschaffen van een waterpomp. Met een energiezuinige woning gaat de eigenaar van deze woning nog even een stapje verder met bezuinigen. De energiekosten zijn laag en het comfort in de woning hoog, doordat de woning net zo veel energie verbruikt als dat deze aanmaakt. Het opwekken van elektriciteit wordt meestal gedaan met zonnepanelen. De opgewekte stroom kan vervolgens worden opgeslagen in een thuisbatterij. Deze manier van het opwekken en verbruiken van energie is natuurlijk ideaal. Op dit moment staan er ruim 12000 energieneutrale woningen in Nederland. Het doel is om dit aantal te laten toenemen.
De kenmerken
Een energieneutrale woning is aan de volgende kenmerken te herkennen:
- energieverbruik zo laag mogelijk
- comfort hoog
- zelf duurzaam stroom opwekken
Het energieverbruik is zo laag mogelijk. De waarde van het verbruik staat gelijk aan wat je zelf op een duurzame manier aan stroom opwekt. Hierdoor zijn de kosten laag, maar is het comfort in de woning hoog.
Nieuwbouw en bestaande bouw
Er wordt vooral geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe, energiezuinige woningen. Maar, het is wel degelijk mogelijk om je oude woning om te bouwen in dit type woning. Het nadeel is alleen wel dat je meer tijd en geld kwijt zal zijn om een oude woning energiebesparend te maken. Er zal veel geïsoleerd moeten worden en daarnaast moeten bestaande gasinstallaties en energie-installaties worden vervangen. Het is een grote investering, maar daarna nemen je maandelijkse energiekosten wel significant af.
Waar moet je huis aan voldoen?
Je woning moet aan de volgende eisen voldoen om het een energiezuinige woning te maken:
- Alle kieren moeten dicht.
- Ramen moeten minimaal bestaan uit drie lagen.
- Vervang bestaande energie-installaties door een waterpomp of zonnepanelen.
- Pas de verwarmingssystemen aan.
Wat kost het?
Het is gelukkig niet nodig dat je alle kosten zelf moet betalen voor het verduurzamen van je woning. De Rijksoverheid doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen in een energiezuinige woning te laten wonen. Daarom worden er aantrekkelijke subsidies gegeven of kun je in aanmerking komen voor een goedkope lening. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.
Bekijk de mogelijkheden die er zijn om je bestaande woning te veranderen in een energiebesparende woning. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee
Energie
De ins en outs van zonnepanelen

Zonnepanelen. Sommige mensen worden er heel enthousiast door, terwijl andere mensen twijfelen of het de investering waard is. Er zijn diverse voordelen en nadelen waar je goed over na kan denken voordat je je beslissing maakt.
Voordelen
Het grootste voordeel is dat je veel geld bespaart. Je maakt namelijk gebruik van een gratis energiebron, de zon, waardoor de kosten van je energierekening lager worden. Daarnaast is het zeer duurzaam en lever je dus een goede bijdrage aan de planeet. Het gaat hierbij om groene stroom en je kunt overtollige groene stroom ook opslaan. Denk bijvoorbeeld aan de zomer waarin de zon heel veel schijnt. Met een speciale thuisbatterij kun je de stroomfile beperken en het effect hiervan is dat je wat zonne-energie opslaat. Tot slot ben je onafhankelijk van leveranciers en is er een waardestijging van je woning, omdat het eenmaal een flinke investering is.
Nadelen
Het grootste nadeel is dat het een flinke investering is. Het geld dat je erin stopt zie je niet meteen terug op je rekening. Het heeft namelijk een redelijk lange terugverdientijd en dit ligt gemiddeld rond de 10 jaar. Op lange termijn biedt het dus zeker voordelen, maar je moet wel je best doen om de investering mogelijk te maken. Daarnaast moet je je meterkast aanpassen en ruimte creëren. Voor sommige mensen hoeft dit niet veel te betekenen, maar voor andere mensen vraagt dit nog eens een extra investering. Tot slot vraagt het nog onderhoud van je en dit bestaat uit het reinigen van de panelen. Dit hoeft niet vaak, maar het is wel verstandig om dit eens in de 5 jaar te doen of te laten doen. Veel vuil gaat door het regenwater er al af, maar lang niet alles en dan is het belangrijk om dit te laten verwijderen.
Aanschaf zonnepanelen
De gemiddelde kosten van 10 panelen inclusief installatie kost 5.400 euro. Hiervoor kun je de btw nog grotendeels terugvragen aan de Belastingdienst waardoor je uiteindelijk rond de 4.500 komt. Daarnaast is er nog een levertijd dat afhankelijk is van het aantal dat je aanschaft. Van 1 tot 10 zonnepanelen gaat het om gemiddeld 28 dagen, tot 25 panelen 8 weken en bij een aantal meer dan dat is de levertijd in overleg met de leverancier. Als je nieuwsgierig bent naar zonnepanelen zijn er enkele merken die je zult herkennen. Zo is SunPower gevestigd in de Verenigde Staten, maar bieden zij ook zonnepanelen in Nederland aan. Daarnaast biedt LG Solar ook zonnepanelen aan en Conergy biedt rendabele panelen aan.
-
vloer6 maanden ago
Wat is dryback pvc?
-
Tuin6 maanden ago
Geen moeilijkheden door kunstgras
-
Energie6 maanden ago
De ins en outs van zonnepanelen
-
Slaapkamer6 maanden ago
Waarom goed slapen cruciaal is en hoe je je slaapkamer gezelliger kunt maken
-
Energie6 maanden ago
Wat is een energieneutraal huis?
-
Dak6 maanden ago
Ook een dakkapel kopen? Soorten, voordelen & kosten