Connect with us
dryback pvc dryback pvc

vloer

Wat is dryback pvc?

Published

on

Steeds meer mensen kiezen voor een vloer van pvc in hun woning. Hierbij is het goed om je te beseffen dat er verschillende soorten pvc zijn. Hierbij wordt meestal onderscheid gemaakt tussen click pvc en dryback pvc. Om een goede keuze te kunnen, lees je op deze pagina meer over de populairste pvc-soort van dit moment: dryback pvc.

Het leggen

Een vloer van dryback pvc wordt verlijmd op de ondervloer. Om deze reden wordt dit type pvc ook wel plak pvc genoemd. Voorwaarde voor plak pvc is dat de ondervloer zeer vlak is. Daarom zal in vrijwel alle gevallen de ondervloer eerst ge√ęgaliseerd moeten worden. Is het oppervlak voldoende egaal, dan kan je beginnen met het leggen. Hierbij wordt het oppervlak voorzien van een laag lijm, waarop de diverse stroken pvc worden geplaatst. De stroken kan je in ieder gewenst motief (laten) leggen: of je nu kiest voor visgraat of een rechte plank. Ook is het mogelijk om te kiezen voor tegels van pvc. Kenmerkend voor pvc is namelijk dat deze ook voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens, uitermate geschikt zijn.

De kenmerken

Een vloer van pvc is een vloer welke gemaakt is van de kunststof polyvinylchloride. Ondanks dat vele pvc-vloeren het uiterlijk hebben van houten planken, is de vloer volledig houtvrij. Een vloer van pvc heeft enkele typerende kenmerken waardoor steeds meer mensen kiezen voor een vloer van pvc. Doordat pvc een stuk sterker is dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat, gaat deze jarenlang mee. Bovendien zullen nauwelijks grove beschadigingen ontstaan, doordat de vloer een sterke slijtlaag bevat. Ook is de vloer, met het gladde oppervlak, eenvoudig te onderhouden. Dit doe je het beste door regelmatig te stofzuigen en te dweilen, waarbij een reinigingsmiddel niet noodzakelijk is.

De voordelen

Dryback pvc heeft vele voordelen. Je hebt hierboven al gelezen dat een pvc-vloer lang mee gaat en eenvoudig te onderhouden is. Daarnaast zijn pvc-vloeren geluiddempend, warmte doorlatend en geschikt voor vloerverwarming. Voor een verlijmde pvc-vloer zijn er daarnaast ook voordelen van toepassing welke niet gelden voor een vloer van click pvc. Zo kan een verlijmde pvc-vloer strak tegen de muur geplaatst worden, waardoor geen plakplinten nodig zijn. Mochten er na verloop van tijd toch beschadigingen zijn ontstaan, dan is het mogelijk om een deel van de vloer te vervangen. De beschadigde strook kan individueel vervangen worden, doordat deze niet bevestigd zit aan de aangrenzende stroken pvc

  • dryback pvc

    dryback pvc

  • dryback pvc
Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Interieur en wonen blog